Vecka 31 ♥

Vecka 31 ♥
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det viktigt att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpenning (tidigare havandeskapspenning) från och med nu. Du ansöker om gravidpenning hos försäkringskassan. 

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.
 
Mina tankar: Inatt så drömde jag om min lilla dotter, i drömmen kunde jag se hennes ansikte.. Det känns som att drömmarna vill censurera henne för jag minns absolut ingenting om hur hon såg ut, fast än jag vet att jag såg det i drömmen, och jag tänkte att hon var det finaste som fanns. I drömmen så ammade jag henne, vilket har väckt mycket tankar kring amningen. Jag försöker läsa på så mycket jag kan om amning, för en utav de största anledningarna till att amningen inte fungerar är okunskap. Och man behöver kunskap och stöd! Hur som helst, det är 8 veckor kvar tills hon kommer. Spännande. Inte långt kvar alls! 
 

Glad midsommar

Sen frukost


Dagens outfit, somrig långklänning :)
 
 
 
 
 
 

Varm sommardag ♥

Vi spenderade dagen på stranden med svärfar och annat trevligt folk. Åt glass på stranden, badade med hunden och satt i värmen och njöt! Sedan drog vi hem till oss och jag bakade en gräddtårta som jag bjöd gästerna på. Fika är det bästa som finns ;-) Våran tokiga men älskade lojala hund. ♥
 
 

Så himla god tårtan blev! Öste på med jordgubbar ;-) Fyllning bestod av ett tunt lager jordgubbssylt, krämig vaniljkräm och så grädde och jordgubbar på det. Mums!!
 
Vi såg hela familjen strosa runt på stranden, sambo sa att hade detta varit i hans hemland så hade dem aldrig vågat sig på stränderna, eftersom dom vet deras öde.. Dvs bli soppa ;P Vi matade dom med bröd i alla fall men de hungriga ungarna fick nästan ingenting, fiskmåsarna hann före. Bastards :-(
 
Härliga strand och härliga dag! Hunden sprang ut i vattnet och lekte med boll och jagade ankor haha ;-)
 
 
 

Långklänning är hett!


Jag tycker att luftiga långklänningar är det absolut bästa plagget att bära när man är höggravid i sommar! Lite inspiration här ovan ;-)
 

Datum som ligger nära hjärtat ♥

24/12 - plussade vi på julafton 
15/1 - inskrivning hos MVC
29/1 - Vaginalt ultraljud, såg en liten dansande räka med tickande hjärta ♥
18/2 - KUB-testet 1 av 20 000 risk för DS (lägsta risken) 
16/3 - Kände massa rörelser och sparkar från dig
2/4 - Rutinultraljud, en utav de bästa dagarna. Fick veta att jag väntar en liten flicka ♥
6/4 - Kände första sparken utanpå magen, jag log med en gång. Det kändes underbart.
8/4 - Bebisen vågade äntligen sparka när pappan hade händerna på magen. 

 

Cool & gravid

 
 
Kom nyss hem, och ska snart bege mig ut. Vi drog till centrum och shoppade lite, sen fick jag skjuts till station och åkte mot stan. Kom precis hem, sitter här och är nyttig (NOT) Dricker festis och äter ballerinakakor och lösgodis. Herregud, hur ska detta sluta då? Dagens outfitta är som ni ser, gravidleggins med en vit tröja och skinnjacka. Visst ser jag ut som en cool mama? Det tyckte jag i alla fall. Håret hade jag fritt med solbrillor på skallen, och så lite mascara och rouge! Extra fin kände jag mig idag. Hormonutslagen (FINNARNA) har äntligen försvunnit så jag börjar känna mig mer som en människa.
 
Ska ut nu med min älskling, och sen ska vi göra middag.. Ikväll blir det korv stroganoff med ris! 
 

Kattungen på äventyr

Vi gick till parken och lät kattungen gå på äventyr, kanske inte ett så smart val att ta med kattungen ''Sleepy'' som den heter ut på äventyr, ja.. Namnet säger ju sig självt, han ville ju bara ligga och slappa i solen! Inget äventyr här inte ;-)



 
 
 

Växande mage ♥

Har inte lagt någon bild från nuvarande vecka 30, men det kommer! Såhär har det i alla fall växt. ♥
 
 
 

God morgon

Ligger fortfarande i sängen helt död, så går det när man som gravid är ute hela dagen och kommer hem sent hehe. Idag blir det en sån där tråkig dag med tvättid och städning..

Tänkte skriva lite om mina tankar inför förlossningen men det får komma upp i ett eget inlägg.

Chao så länge!


Nyvakna jag med svullna ankläppar


Svar på en kommentar

Hej :) Ååh va kul och läsa om en ung graviditet ! Är du gift eller bor du tillsammans med han du ska vänta barn ? :) Va det planerat eller blev du bara gravid? Så kul och läsa, skriv gärna oftare. Kram på dig
 
 
Hej, vad roligt att höra! Jag är förlovad och bor ihop med pappan till våran lilla skatt. Det var planerat och så efterlängtat! Min fina sambo är verkligen ett underbart stöd ♥
 
Kram!
 
 

Förlossningsväskan ♥

Jag har den perfekta stora väskan jag ska använda för att packa ner BB-väskan. Och här är listan jag knåpat ihop:
 

Det nödvändigaste av allt är såklart mobilen/kamera, pengar, ID-kort och laddare till mobil samt hörlurar så jag kan lyssna på lite musik inne på BB dom dygnen jag vistas där. Sen har vi köpt en tunn stickad overall i rosa som ska packas med, ifall det blir en kall dag vi ska åka hem från BB, ett par plagg i 50 och i 56 (man vet ju aldrig hur stor bebis är) En mjuk babyfilt och en tunn mössa. Babyskyddet är monterat såklart. Kläder till mig, godis, necessär. Det är allt!

Jag vill inte packa ner för mycket saker, för det finns faktiskt kläder på BB till bebis (men jag tar med plagg så hon åker hem i det som vi vill) och sen så bor vi nära sjukhuset så glömmer man något är det bara att åka och hämta. 

 
 
 

Till bebis från sin pappa ♥

Haha, man jag märker verkligen att det är min älskling som köpt dessa till sin dotter, han har en väldigt fin smak som jag, dock väldigt mycket rosa som ni märker! Jag klagar inte, hon kommer nog se supersöt ut i dessa. 
  

Overall från Newbie
 
 
Supermjuk babyfilt
 
Sockersöta strumpor från Lindex
 Babyconverse i rosa, så fina 
 Randig & enkel skötväska
 Färgglad body från Lindex (tror jag den är köpt på?)

Välkommen vecka 30 ♥

Fosterutveckling
Nu är bebisen drygt 40 cm lång. Ökningen i längd saktar snart av, men bebisen kommer att fortsätta lägga på sig vikt ända fram till födseln. Förmodligen väger den ungefär 1,3 kg nu. 
Lungor och matsmältningssystem är nu nästan färdigutvecklade och bebisen fortsätter att blinka. Den kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. 
 
 
Mina tankar
Äntligen är du här, vecka 30! Jag har längtat hit, för det känns som en stor milstolpe för mig. Och milstolpar (delmål) är sunt att ha i graviditeten, då känns det som att tiden går snabbare. De viktiga milstolparna för mig var vecka 20 för rul, den första sparken, den första sparken min sambo kände osv. Och nu detta. Bara 9 veckor kvar till förlossning och tio veckor kvar till BF, helt sjukt! Vad tiden går snabbt. Snart är det inte långt kvar.. 
 
Det känns som att jag vill få graviditeten överstökad och få hem min bebis, men samtidigt läskigt med tanken att inte vara gravid längre, jag har ju blivit van med sparkarna och magen. Jag vill vara gravid i en evighet! Vi har inhandlat det mesta, och det enda som fattas är i princip amningsinlägg, bärsele och spjälsäng. Lite smått och gott helt enkelt. Nu känns min mage stor! Blev förvånad när jag såg mig själv i spegeln igår, den är rund, fin och utspänd med en fin hormonrand som når upp till naveln. Graviditetsbesvär den här veckan har väl varit svullna och ömma fötter, halsbränna samt lite besvär med ryggen. Det börjar bli svårt att komma upp ur sängen, man får helt enkelt rulla sig upp eller så ger sambon en hjälpande hand som tur är :-) 

Nyinköpt till mig!

Jeffrey Campbell LITA - Mina favoriter! Andra paret och fler skall det bli ;-)
 
 
Iphone case, söt plånbok, Jeffreysarna, hörlurar, amningsbh samt vit tröja! Köpte även ett par ballerinaskor i turkos men dom syns inte här.
 
Allt har jag beställt från Zalando. Hade hört att dom hade urkass service, men jag fick paketet snabbt och bra! Utan problem.

Träffat mina babes!

Så. Det var ett tag sen!
 
Tidsoptimist som jag är gick jag upp i sista sekund, brände mina rostade mackor till frukost och sprang (eller vaggade?) till busshållsplatsen för att åka in till stan och möta upp Natta och Cissi. Vi drog till Cafe 60 och fikade och pratade, härligt att träffa dem igen för det var ett tag sedan! Deras cheesecake såg underbart god ut, men jag var hungrig pga bränd frukost så jag tog en ceasarsallad istället för fika. 
 
Efter några timmar åkte jag hem och har fixat i ordning hemmet, jag och sambon har ju tagit flera turer till IKEA och köpt en fin hallspegel som vi monterat upp idag samt byrålåda och andra grejor. Så jag gick hem och fixade det, (kan lägga upp bild sen på resultatet men min walk in closet ser förjävlig ut, måste städas!) och sen vankades det middag, spagetthi a la pesto. Skitgott! Mitt egna recept ;-) med stekt kyckling. Gött. Och en iskall coca cola.
 
Haha, gaffeln i högsta hugg. Kunde inte låta bli att äta innan jag tog bild :$
 
 
Och så har man myst med kattungarna, detta är Smiley (Smiley Cyrus), den heter så för att den alltid har ett stoort leende! Här är hen alldeles nyvaken (ja, jag har inte orkat kolla mellan benen på den ännu haha) ;-) 
 

Can't sleep


    
Har precis tagit en dusch, vilket kan bidra till att jag inte känner mig så trött. Lillan bökar på för fullt där inne med sitt kvällspass i magen, och jag har precis smort in magen och sitter här framför datorn med en skål bigarråer och svenska jordgubbar. Fy så gott. Och jag är tvungen att skriva bigarråer för att inte bli rättad av er, men i själva verket kallar jag dom för körsbär. Det har jag alltid gjort, så lite sent att ändra det eller vadå?! Här har man gått runt och sagt fel i alla dessa år haha ;-)
 
Hitills har inga bristningar dykt upp, och jag hoppas att dom håller sig borta, men kommer de så kommer det. Huden tänjs ut när magen växer och då stramar det och kliar! Så istället för att sitta och klia mig så smörjer jag in mig själv med Cocoa Body Butter. Luktar himmelskt gott också! Om det motverar bristningar? Det vet jag inte! Men det lindrar kliandet tycker jag.  Rekommenderar den! Finns på ÖoB (billigare variant) eller The Body Shop (lyxigare variant) 
 
Det var allt från mig ikväll. Vi ses imorgon. God natt!
 

Den omtalade gravidlistan

 

Första graviditetssymtom: Utebliven mens samt illamående
Positivt gravtest i vecka: I vecka 6
Vilka jag berättade först för: Barnmorskan! (Min sambo visste givetvis innan såklart)
Min barnmorska heter: Monica
Mat jag bara måste ha: Mjukglass!
Mat jag absolut inte kan äta: Inte så förtjust i steak
Illamåendet började: Runt vecka 7
Och slutade: Sent! vecka 19?
Mina första mammakläder: .. Från H&M! Gravidjeans, leggins, chinos och tröjor. Det var i vecka 17.
Första sakerna som vi köpt: Min älskade köpte ett par rosa converse innan graviditeten :-) Och ett par mjuka byxor efter plusset. 
Barnvagn, barnsäng och bilbarnstol: Inte köpt något än!
Då kände jag bebis för första gången: I vecka 17
Då kände jag första sparken: I vecka 19
Då kände pappa första sparken: Vecka 19+4
Vi tror att bebisen i magen är: Det ÄR en flicka!
Namn vi funderar på: Lite olika
Grejer som händer med min kropp: Fått massa finnar, glansigare hår, viktuppgång, växande livmoder, svullna fötter m.m ;-) 
Så motionerar jag: Går ut med hunden
Värsta graviditetsminne: Alla hemska kräkningar och den gången jag var uttorkad och fick åka ambulans!
Bästa graviditetsminne: Rutinultraljudet var den bästa dagen.. Var helt hög av kärlek. Och alla mysiga sparkar vi båda fått känna.


Den första presenten till vår älskade skatt 
 
 
 

 


Min nystartade blogg samt tankar inför nästa milstolpe

Har öppnat bloggen igen, detta blir nog sista försöket men jag hade faktiskt väntat med att starta bloggen tills jag packat upp min stationära dator. Varit på flera rundor till IKEA och har köpt nytt skrivbord, skön kontorsstol och andra grejor till hemmet. Så nu är datorn uppriggad och jag kan sätta igång med bloggandet!
 
Tanken är ju att jag ska skriva allting jag känner.. Och tänker. För jag tänker och känner väldigt mycket just nu. Höggravid och allt. Kan man säga höggravid? Jo det kan man väl! Jag vaggar mig in på vecka 30 på torsdag. Det känns stort. En milstolpe. Då är det inte långt kvar alls.. Hur ser hon ut? Liknar hon mig? Eller liknar hon pappa? Kommer hon vara en liten tanig bebis eller en mullig? Kommer hon älska mig? Jo då, men det känns ballt och läskigt. Hur kommer hennes personlighet utvecklas egentligen? Det känns konstigt, att magen snart försvinner. Snart växer hon inte inom mig, hennes sparkar och rörelser.. Trots att mina fötter är ömma och svullna som ankfötter, mitt illamående ända upp till vecka 18, sura uppstötningar, kräkningar, ont i ryggen, sparkar mot revbenen och andra graviditetskämpor så kommer jag faktiskt att sakna detta. Jag älskar att vara gravid ändå!
 
 
Den senaste magbilden  
 

RSS 2.0